”En av mina styrkor som författare är den låga impulskontrollen”

Johanna fick möjlighet att prata om hur och varför hon valde att göra en ADHD-utredning, hur hennes förläggare Jennifer Lindström har hjälpt henne att hitta fungerande arbetsmetoder och vad litteraturen har betytt för henne när hon haft svårt att fokusera på att ta till sig andra kulturformer. Special Nest är en nättidning som riktar sig till lärare, vårdpersonal och människor med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och deras anhöriga.

I boken ”Mellan raderna” har huvudpersonen Emily oupptäckt adhd. Författaren Johanna Schreiber fick själv diagnosen för ett år sedan, men är inte helt nöjd med vad som hände sedan. Här berättar hon om sin diagnosresa, adhd-hjärnans styrkor och svagheter i författaryrket och varför läsning är underskattad underhållning för personer med adhd.

Läs hela artikeln här!